Kijk mee in de klas van Juf Rune tijdens het thema 3 biggetjes.

Het thema de 3 biggetjes bij de jongste kleuters, wat een Z-A-L-I-G thema! Ik kan het echt iedereen aanraden! De betrokkenheid was zo hoog en samen hebben we echt genoten van dit thema.  Sommige thema’s kunnen je echt zo een energie- en inspiratieboost geven en laten we zeggen, die drie biggetjes… amai!

Samen met mijn peuters en 1ste kleuters werkten we drie weken rond dit thema.
De start van het thema ging vooral over het leren kennen van het verhaal en de volgorde van het verhaal. Wat gebeurde er eerst en wat daarna. Doorheen het thema was al snel duidelijk dat mijn kleuters erg nieuwsgierig waren naar het bouwen van een huis. Want ”Juuhuf, hoe moet dat? “ “Tja, hoe moet dat nu een huis bouwen?” Hier gingen we verder op in samen met het boekje “Bouwen maar!” van Federico van Lunter  en dus gingen we aan de slag. Want wat die drie biggetjes konden, dat kunnen wij ook!
Het thema had op alle vlakken zoveel te bieden: hoekverrijkingen, klassikale activiteiten, begeleide activiteiten…  Ik ging aan de slag met de bundel van juf Sara, werd helemaal overenthousiast in mijn aanbod van sensorisch spel en verzon allerhande fijne knustel- en schrijfdanswerkjes. Het was echt G-E-N-I-E-T-E-N!

Ik neem je met veel plezier even mee in mijn “sprookje” -euuuuhm- thema van de 3 biggetjes!

Wil je meer zien van Juf Rune? Klik dan hier

SensoryplayPLEZIER

Schrijfdanskriebels

HOCUS POCUS hoekjes !

 

 

 

 

 

Roze lijnen en krulstaarten bezetten met loose parts.

 

 

De biggetjes en wolven sorteren in het juiste huisje aan de hand van een kleurendobbelsteen. (Prenten/spel uit de bundel van juf Sara)

 

 

 

Verteltafel/fantasietafel (Prenten huisjes uit de bundel van juf Sara)

 

 

 

 

 

Prenten uit de bundel van juf Sara lamineren en je hebt een ideale kleikaart!

 

 

 

 

 

 

Biggetjesmemory (uit de bundel van Juf Sara)

Samen in de kring !

 

 

 

 

Het verhaal van de drie biggetjes vertellen aan de hand van de prachtige vertelplaten uit de bundel van juf Sara.

 

 

 

Het poppenspelversje van juf Sara uitspelen. Dit was een echte hit bij mijn kleuters! En zelf ook helemaal verliefd op dit versje, stiekem mijn favoriete onderdeeltje van de bundel!

Knutselfrutsel !

Een huisje van stro, hout en steen, voor elk biggetje één!

Wil je zelf ook aan de slag met deze bundel in jouw klas?

Meer lezen

5 tips om aan de slag te gaan rond de dood in de kleuterklas

De dood en kleuters , het zorgt soms nog wel eens voor discussie/ongerustheid.
Zijn onze kinderen niet te jong om geconfronteerd te worden met de dood? Doen we niet meer kwaad dan goed?
Toch is het tegendeel echter waar. Tegenwoordig is men er daarom meer en meer van overtuigd dat rouweducatie een echte meerwaarde is, ook voor de jongste kleuters.

Maar hoe pak je dit nu juist aan? Hoe heb je het over de dood zonder dat er iemand of een huisdier in de naaste omgeving overleden is?

Meer lezen »

Een kijkje in de klas van Juf Rune tijdens het thema 3 biggetjes

Samen met mijn peuters en 1ste kleuters werkten we drie weken rond dit thema.
De start van het thema ging vooral over het leren kennen van het verhaal en de volgorde van het verhaal. Wat gebeurde er eerst en wat daarna. Doorheen het thema was al snel duidelijk dat mijn kleuters erg nieuwsgierig waren naar het bouwen van een huis. Want ”Juuhuf, hoe moet dat? “ “Tja, hoe moet dat nu een huis bouwen?” Hier gingen we verder op in samen met het boekje “Bouwen maar!” van Federico van Lunter en dus gingen we aan de slag. Want wat die drie biggetjes konden, dat kunnen wij ook!
Het thema had op alle vlakken zoveel te bieden: hoekverrijkingen, klassikale activiteiten, begeleide activiteiten… Ik ging aan de slag met de bundel van juf Sara, werd helemaal overenthousiast in mijn aanbod van sensorisch spel en verzon allerhande fijne knustel- en schrijfdanswerkjes. Het was echt G-E-N-I-E-T-E-N!
Ik neem je met veel plezier even mee in mijn “sprookje” -euuuuhm- thema van de 3 biggetjes!

Meer lezen »

Vijf boekentips plus een leuke werkvorm

Een liefde voor prentenboeken.
Ik ben vast niet alleen. Zelf heb ik een hele collectie pareltjes verzameld doorheen mijn jaren in het 1e leerjaar.
Nu ik even dat leerjaar achter mij liet, vind ik het ook geweldig om in het 4de leerjaar voor te lezen of de kinderen te laten voorlezen.

Want (voor)lezen is van levensbelang in élke klas.
Zeg maar dat ik het je gezegd heb.
Graag neem ik je mee in een top 5 van boeken die ik samengesteld heb.
Boeken die voor mij echt toppers zijn om mee te werken in de klas. Kleuter of lager.

Meer lezen »

Get to know me

Ik ben Juf Sara. Een 25 jarige bezige bij die halftijds in het onderwijs staat en halftijds haar eigen bedrijf heeft. Ben je benieuwd naar mijn verhaal? Lees dan snel verder!

Meer lezen »