Get to know me!

Ik ben Juf Sara. Een 25 jarige bezige bij die halftijds in het onderwijs staat en halftijds haar eigen bedrijf heeft. Ben je benieuwd naar mijn verhaal? Lees dan snel verder!

Hoe heb ik ontdekt dat ik kleuterjuf wilde worden?

Je hoort altijd van die mooie verhalen waarbij leerkrachten zeggen: “Ik zei het al van toen ik klein was: Ik word juf”.

Dat was helemaal niet mijn verhaal.
Ik wist het pas enkele maanden voordat ik aan de opleiding begon. Ik deed een zevende jaar kinderzorg. Ik had toen natuurlijk al een grote passie voor kleine kindjes. Maar ik was er eigenlijk zeker van dat ik nooit zou verder studeren. Dat was eigenlijk nooit een denkbare optie. Want daar was ik vast niet slim genoeg voor. Onze laatste stage in kinderzorg was een keuzestage. We mochten een maand lang stage doen op een plaats die we zelf kozen en het mocht geen “gewoon” kinderdagverblijf zijn. Ik koos voor een kleuterschool. Want kinderverzorgster in een kleuterschool is vast een heel fijne job. Little did I know dat mijn mentor toen in mij een kleuterjuf zag. Zij zei me dat ik moest verder studeren. Dat ik een hele goede kleuterjuf zou zijn en dat ik het op z’n minst moest proberen. En amai wat ben ik dat jufke tot op de dag van vandaag nog ontzettend dankbaar. Mijn leven zou er compleet anders uitgezien hebben mocht ik niet naar haar geluisterd hebben. Ik deed mijn opleiding trouwens zonder herexamens en had altijd schitterende punten voor stage. En of ik het goed deed. Nog steeds heel trots op mezelf. Geloof dus in jezelf, want je kan veeeeel meer dan je denkt.

Hoe ben ik met Juf Sara gestart?

Tijdens de opleiding vond ik het heel frustrerend dat ik allemaal verschillende spelletjes gebruikte, met verschillende opmaken en prenten. Deze perfectionist kon dat niet aan. Dus ik maakte altijd alles zelf. Zodat al mijn spelletjes tijdens mijn stage dezelfde opmaak hadden en precies waren zoals ik het wilde.

Ik begon dit te delen op insta en facebook en iedereen was altijd zo enthousiast. Iedereen wilde deze activiteiten natuurlijk ook gebruiken in hun klas. Dus jaren geleden stuurde ik alles één voor één door via mail. Maar dit werd zo groot dat het op een bepaald moment niet meer mogelijk was. Ik droomde van een eigen site en daar gingen we dus heel hard voor werken en toen was hij geboren! Ondertussen al meer dan 3 jaar geleden. Het maakt me ontzettend gelukkig om dagelijks jullie foto’s te zien met activiteiten die jullie inzetten in de klas. Ik vind het geweldig dat ik jullie werk voor school kan verlichten door deze bundels kant en klaar aan te bieden. Zodat jullie niet nog uren na school op de computer moeten prutsen om activiteiten in elkaar te stoppen.

Hoe ziet mijn leven er nu uit?

Ik werk op dit moment halftijds in het onderwijs als klasjuf van een 1ste/2de kleuterklas en halftijds voor mijn bedrijf. Dit is voor mij echt een geweldige afwisseling. Ik kan nog steeds mijn lievelingsjob uitvoeren en daarnaast ook mijn hobby/passie. Het is dan ook nog eens geweldig dat ik mijn eigen bundels in mijn eigen klas kan inzetten en zo is de cirkel rond. Ik kan me op dit moment niet voorstellen dat ik een andere job zou doen. Dit is voor mij echt een droomjob en ik hoop dat ik voor jullie nog heel veel bundels kan maken.

Meer lezen