Juf Lynn neemt je mee in haar interactieve boekenhoek in de klas.
Wil je meer van haar zien, klik dan hier!

1) Gebruik van QR-codes

QR codes kunnen een geweldige manier zijn om technologie te integreren in de boekenhoek. Hang QR codes bij verschillende boeken of met prenten aan de muur op die kinderen kunnen scannen met een tablet. De codes kunnen leiden naar:

2) De sprekende muur

Een sprekende muur kan kinderen uitdagen en betrekken bij verschillende activiteiten. Gebruik de sprekende muur om je opdrachten, woordenschat of delen van het verhaal in te spreken. Kinderen kunnen op de knop drukken om de opdracht te horen.

3) Leesmonstertjes

Leesmonstertjes zijn kleine, leuke wezentjes die verstopt kunnen worden in de boekenhoek. Elk monstertje is op zoek naar boeken met bepaalde letters of woorden die op hun buik staat. De leesmonstertjes kunnen ook een monsterfiguurtje met een voedermondje zijn waarbij ze met het monster in een boek op zoek gaan naar de letter die hij deze maand wil eten. 

4) Boekencategorieën

Orden de boeken in verschillende categorieën om kinderen te helpen bij het vinden van boeken die ze leuk vinden:


5) Klasboeken

Creëer mappen en posters om persoonlijke verbindingen en klaservaringen te bevorderen:


6) Extra ideeën

Conclusie

Door de boekenhoek interactief te maken, kunnen we de nieuwsgierigheid en het enthousiasme van kleuters voor lezen aanwakkeren. Het gebruik van QR codes, de sprekende muur, leesmonstertjes, een georganiseerde boekenkast en klasmappen met persoonlijke elementen, zorgen ervoor dat kinderen op een speelse manier worden betrokken bij het lezen en leren. Met deze extra ideeën kun je de boekenhoek in je kleuterklas nog interactiever en aantrekkelijker maken. Het doel is om kinderen te inspireren, hun verbeelding te prikkelen en hun liefde voor lezen te stimuleren door een rijke en dynamische leesomgeving te creëren.
Veel plezier met het inrichten van je interactieve boekenhoek!

Meer lezen